Over ons

Wie zijn wij?

Laten we ons even voorstellen: Lettuce Bee Green (woordspeling voor Let us be green) bestaat uit een ondernemende koppel met een creatieve ziel die er van droomt om mensen te inspireren, te motiveren en op een eerlijke en transparante manier naar het leven te kijken. 

Samen hebben wij een gezin met 3 kinderen en kan het een echte challenge zijn om iedereen te overtuigen zero waste te gaan. Als er thuis een product op is en we dit dan vervangen door een zero waste alternatief, krijgen we vaak vieze blikken of opmerkingen maar uiteindelijk gebruiken ze het wel. De shampoo bars, zeepbars, tandpastatabletten en poetsproducten zijn bij ons al helemaal ingeburgerd. Wanneer we niet helemaal tevreden zijn van een product (wat altijd kan) zoeken wij naar een alternatief ;)

Geef dus niet op als niet elk product iets blijkt te zijn voor jou. Iedereen is anders en wat de ene geweldig vindt, kan de anderen juist helemaal niet goed vinden. Vrienden trekken vaak grote ogen als ik nog maar het woord menstruatie cup naar boven breng maar eens ik uitleg wat de voordelen allemaal zijn, beginnen ze toch een beetje bij te draaien om dan een tijdje later overstag te gaan en ze zelf te gebruiken. 

Doen wij zelf alles perfect? Natuurlijk niet! Lukt het ons altijd alternatieven te vinden, ook niet! Hetzelfde geldt voor een vegan lifestyle, neen dit lukt ons nog niet helemaal maar een deel van het gezin is al aardig onderweg, al kan je niemand dwingen. Uiteindelijk is dit een levenswijze maar bepaalde dingen kun je wel meegeven. Je hoeft niet elke dag vlees te eten, er bestaat ook sojamelk, sojaboter, soja desserts, vegan verzorgingsproducten en vegan alternatieven voor schoenen. Onze kinderen eten en gebruiken toch al veel minder dierlijke producten en ze denken er al zelf veel meer over na.  

Wijzelf proberen gewoon ons steentje bij te dragen aan een groene toekomst en een leven zonder plastiek en dierenleed.

Daarom is deze winkel voor ons ook een extra hulpmiddel om ons daarin extra te stimuleren en te motiveren. 

 

Onze visie:

Wij zijn zelf door de jaren heen meer bewust geworden van de hoeveelheid afval die wij produceren en hoe we deze kunnen verminderen. Dit vraagt toch wel even wat nadenkwerk en het is niet makkelijk om alles zero waste te kopen. Het is een bewustwordingsproces voor ons allen en vraagt ook de nodige inspanningen maar waar een wil is, is een weg!

Met dit in ons achterhoofd, zijn wij daardoor aan onze queeste begonnen om mensen hierin te helpen en ze met onze producten warm te maken dat het ook anders/beter kan.

Hoewel veel mensen overtuigd zijn dat ecologische, zero waste en vegan producten duurder zijn in aankoop, wordt men vaak gewaar dat ze net minder hiervan nodig hebben of er langer mee toekomen. Eigenlijk komt het dus vaak goedkoper uit.  

Uw afvalberg vermindert waardoor u ook hierin besparingen kan realiseren. Door steeds meer plantaardige producten te gebruiken beschermen we de dieren van oneindig veel leed en dragen we bij tot hun welzijn.

Je hoeft dus absoluut niet vegan te zijn of helemaal zero waste te leven. Het feit dat je hier terecht bent gekomen, toont in ieder geval dat het je interesseert en dat je zelf ook openstaat voor verandering.  

 

Het zijn de kleine veranderingen die kunnen leiden tot iets groots…

 

In het kort :

  • Wij werken zo veel mogelijk met Europese bedrijven om onze ecologische voetdruk te beperken
  • Wij verkopen enkel vegan producten
  • Alle producten zijn zo veel mogelijk zero waste

 

 

I see trees of green, red roses too, I see them bloom for me and you and I think to myself, what a wonderful world – Louis Armstrong

 

Groene groetjes

 

Het Lettuce Bee Green team