• Gratis verzending vanaf €100 (België)

FAQ

Van waar komt de naam Lettuce Bee Green?

- Het betekent heel simpel Let us be green of te wel Laat ons groen zijn. In het Engels is Lettuce de letterlijke vertaling van sla, Bee van bij en Green van groen dus : Laat ons groen zijn 😉

 

Zijn al jullie producten echt vegan?

- Dat zouden ze moeten zijn en daar selecteren wij ze ook op. Natuurlijk zijn wij ook mensen en kunnen er fouten in sluipen, dus als jij iets ziet waarvan je twijfelt of weet dat het niet vegan is, laat het ons weten en wij zoeken het uit.

 

Is Cruelty free hetzelfde als Vegan? 

- Neen dat is niet hetzelfde. Vegan betekent dat er geen dierlijke of dierlijke bijproducten gebruikt worden, zoals honing, bijenwas, karmijnzuur, zijdeproteïne, Keratine enz. Cruelty free betekent dan weer dat er tijdens het productieproces, op geen enkel moment wordt getest op dieren.

Van non Provit organisaties zoals Peta en The Leaping Bunny mogen bepaalde producten hun labels gebruiken als deze aan hun strenge criteria voldoen. 

 

Er staan soms veel vreemde namen in de ingrediëntenlijst, hoe weet ik wat ze zijn of betekenen?

- Wij zijn momenteel bezig om een duidelijke pagina te maken waar de meest voorkomende ingrediënten in staan om het voor jullie als klanten gemakkelijk te maken.

 

Zijn al jullie producten, echt  zero waste?

- Wij willen eerlijk en transparant zijn. Wij kunnen niet voor 100% zeggen dat alles in onze webstore zero waste is. Het zit hem voor ons in kleine dingen bv. dopjes, dispensers van flesjes enz. De overgrote meerderheid (98% in onze webstore) is echter wel zero waste.

Vaak kan je lege doosjes of flesjes terug vullen of creatief zijn en ze gebruiken om andere leuke spulletjes in op te bergen.

 

Jullie zeggen dat jullie enkel werken met Europese bedrijven maar waarom werken jullie ook met bedrijven uit het VK ?

- In 2020 is het VK wel uit het EU gestapt. EU staat voor de Europese Unie en niet voor Europa. Ze zijn dus nog wel een Europees land, net zoals Zwitserland.

 

Hebben jullie ook een fysieke winkel?

- Momenteel hebben wij deze nog niet maar je weet nooit wat de toekomst brengt.

 

Kunnen er producten bij jullie worden afgehaald?

- Ja, dit kan, iedere woensdag tussen 09:00 en 12:00. Deze worden wekelijks aangepast. Indien dit echt niet zou passen, kan u altijd 

 

Met welk bedrijf werken jullie samen voor het leveren en verzenden van de pakketjes?

- Wij werken momenteel enkel  samen met Bpost voor al onze verzendingen. 

 

 

 

 

Deze lijst wordt steeds aangevuld, dus heb je vragen? Laat het ons weten via: lettucebeegreen@Gmail.com